Glutenvrije speculaas maken voor Sinterklaas!

03-12-2022

speculaasingrediënten

  • 500g Nogluten glutenvrije bloem
  • 250g boter of margarine
  • 300g suiker (voor de helft bruine)
  • kaneel
  • 2 eieren
  • 1 likeurglaasje cognac (of water)
  • 2 koffielepels glutenvrij bakpoeder

werkwijze

  • Bloem, boter, suiker, kaneel hele eieren en water met de menghaken van de handmixer mixen
  • Een nacht laten rusten op een koele plaats
  • Bewerk het deeg nogmaals en maak er een rol van. Snij de rol in schijven, bestuif ze lichtjes met glutenvrije bloem.
  • Bak in de voorverwarmde (warmelucht)oven  op 150 à 160°C.
  • Controleer zeker tijdig want speculaas verbrandt snel!

opmerking

De glutenvrije bloem en het bakpoeder kan je vervangen door zelfrijzende glutenvrije bloem.

« Terug

Sluiten

Cookies op deze website

Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen

Strikt noodzakelijk 0 cookies

Je ontvangt strikt noodzakelijke cookies, omdat ze nodig zijn voor het juist functioneren van deze website. Deze cookies kunt u niet uitschakelen.

Geen cookies gevonden

Voorkeuren 0 cookies

Deze website slaat jouw voorkeuren op zodat deze bij een volgend bezoek kunnen worden toegepast.

Geen cookies gevonden

Analyse 0 cookies

Deze website analyseert het gebruik ervan, zodat we functionaliteit daarop kunnen aanpassen en verbeteren. De gegevens zijn anoniem.

Geen cookies gevonden

Tracking 0 cookies

Deze website analyseert je bezoek om de inhoud beter op jouw behoeften af te stemmen.

Geen cookies gevonden

Extern 0 cookies

Deze website maakt gebruik van externe functionaliteit, zoals Social Media deelmogelijkheden.

Geen cookies gevonden