Glutenvrije speculaas maken voor Sinterklaas!

speculaasingrediënten

  • 500g Nogluten glutenvrije bloem
  • 250g boter of margarine
  • 300g suiker (voor de helft bruine)
  • kaneel
  • 2 eieren
  • 1 likeurglaasje cognac (of water)
  • 2 koffielepels glutenvrij bakpoeder

werkwijze

  • Bloem, boter, suiker, kaneel hele eieren en water met de menghaken van de handmixer mixen
  • Een nacht laten rusten op een koele plaats
  • Bewerk het deeg nogmaals en maak er een rol van. Snij de rol in schijven, bestuif ze lichtjes met glutenvrije bloem.
  • Bak in de voorverwarmde (warmelucht)oven  op 150 à 160°C.
  • Controleer zeker tijdig want speculaas verbrandt snel!

opmerking

De glutenvrije bloem en het bakpoeder kan je vervangen door zelfrijzende glutenvrije bloem.

« Terug

Sluiten