Publicaties

Informatiefolders

De Vlaamse Coeliakievereniging geeft momenteel de volgende folders uit in PDF formaat:

  • Het glutenvrije dieet in een notendop: een iets meer gedetailleerde leidraad van de belangrijkste principes van het glutenvrije dieet, bestemd voor zowel nieuwkomers als hun omgeving.
  • Algemene infofolder: een korte, overzichtelijke toelichting van coeliakie en het glutenvrij dieet, bestemd zowel voor kinderen als voor volwassenen, schooldirecties, leerkrachten, onthaalgezinnen en kamp- en reisleiders.
  • Glutenvrij op restaurant en hotel: deze folder is bestemd is voor de koks van restaurants en hotels en licht het glutenvrij dieet kort en bondig toe. In de horecafolder wordt weergegeven wat al dan niet toegelaten is in het glutenvrij dieet en worden nog enkele nuttige tips voor koks geschetst. 
    De folder wordt best afgegeven aan de kok zodat deze op de hoogte gebracht wordt van het glutenvrij dieet en de folder steeds kan raadplegen wanneer een glutenvrije maaltijd gevraagd wordt. Hopelijk zal het door deze folder een stuk makkelijker verlopen om als coeliakiepatiënt op restaurant of hotel te gaan!

Vergoeding dieetkosten

Met het oog op de wettelijke tegemoetkoming voor aangepaste voeding voor coeliakiepatiënten, zijn volgende formulieren nuttig:

VCV drukwerk

Bij alle onderstaande prijzen zijn de verzendkosten inbegrepen:

Stickervellen voor volwassenen en kinderen: per vel: leden: € 2 / niet-leden: € 3
verzending: € 2
Handleiding: leden: € 5 / niet-leden: € 7

Schoolbrochure “Iemand in mijn klas heeft coeliakie”: leden: € 6 / niet-leden: € 10

Etikettering “Ingrediënten voor een glutenvrij dieet”: leden: € 5 / niet-leden: € 10

“Lekker Glutenvrij Bakken”:
Dit boek is einde reeks en wordt verkocht aan € 10 + € 5 verzendingskosten (voor zowel leden als niet-leden). Leverbaar tot einde voorraad.
€ 15 

Als lid log je eerst in op de website! Bestellen doe je via dit ledenformulier.

Niet-leden kunnen de publicaties bestellen via dit formulier.

Na het invullen van de bestelling krijg je een bevestigings e-mail. 

Binnen een paar dagen zal je een e-mail ontvangen met een link naar een rekening met de betaalgegevens. Zodra de betaling geregistreerd is, wordt de publicatie verzonden.

Heb je nog vragen over publicaties?  Stuur dan een bericht naar publicaties@coeliakie.be met vermelding van uw lidnummer indien je lid bent.

Sluiten